Onderzoek en behandeling door de osteopaat

Een bezoek aan een osteopaat duurt drie kwartier tot een uur. Tijdens het eerste consult stelt de osteopaat veel vragen: over de klacht, maar ook over de ziektegeschiedenis en leefgewoonten. Zo probeert zij te achterhalen welk weefsel bij u de klachten veroorzaakt en wat de oorzaak hiervan is. Daarna volgt een uitgebreid lichamelijk onderzoek, waarna de osteopaat de bewegelijkheid van het weefsel hersteld.

Osteoflow Osteopathie behandeling osteopaat

Tijdens het onderzoek kijkt de osteopaat naar de bewegelijkheid van drie verschillende systemen:

  • Het bewegingsapparaat, dat bestaat uit botten, gewrichten en spieren.
  • Het orgaansysteem, waaronder behalve organen en hun omringende vliezen, ook bloedvaten en het lymfestelsel vallen.
  • Het craniosacrale systeem, met schedelbotten, wervelkolom, ruggenmergsvlies en hersenvochtcirculatie.

Alle structuren in het lichaam hebben een bepaalde mate van bewegelijkheid. Als deze verstoord raakt kunnen er klachten ontstaan. De osteopaat onderzoekt het bewegingsverlies van de drie verschillende systemen en kan zo analyseren waarom het lichaam niet meer uit zichzelf herstelt. Dat doet zij terwijl de patiënt in zijn of haar ondergoed afwisselend zit, ligt en staat. Als het onderzoek is afgerond bespreekt de osteopaat wat zij heeft opgemerkt, en stelt een behandelplan op.

Met zachte en soms stevige handgrepen maakt de osteopaat lichaamsweefsels één voor één weer beweeglijk. Meestal voelt de behandeling prettig aan. Na de behandeling duurt het enige weken voor een volgende afspraak: het zelfherstellend vermogen van het lichaam heeft tijd nodig om tot een nieuw evenwicht te komen. Het is dan ook goed om de dag van de behandeling rustig door te brengen. Wacht met fanatiek sporten liever tot de volgende dag.

Als de behandeling aanslaat, merkt de patiënt al snel vooruitgang. Meestal zijn drie tot zes behandelingen voldoende voor herstel.

  Digitale agenda
  Patiënt aan het woord

Aanrader! Topper in haar vak!

Posted by Esther Scheuter Grift on dinsdag 28 januari 2014

Kirsten heeft mijn dochter enorm goed geholpen! Ze kon niet in 1 houding liggen en na 1 behandeling was het probleem voor 50% weg. Na behandeling 2 kon ze gewoon weer in de box liggen en een vrolijke baby zijn.

Posted by Mariska de Vries on zondag 31 mei 2015

Ook ik heb een hele positieve ervaring met Kirsten! Na van alles te hebben geprobeerd ivm bekkeninstabiliteit heb ik na...

Posted by Saskia de Wilde on dinsdag 24 november 2015
                 
                  Kirsten Tamminga-Hollmann                      Hoogland                      Tel. 06 83892940                       NL17 INGB 0006 5202 48  
 Osteopaat D.O.-M.R.O.       info@osteoflow.nl    AGB code praktijk: 90-55846  
   Lid NRO & NVO    Leusden   www.osteoflow.nl    AGB code persoonlijk: 90-047256  

Copyright 2019 Osteoflow