Osteopathie en zwanger zijn

Osteopathie kan helpen bij zwangerschapskwalen. Een behandeling door een osteopaat kan klachten zoals rugpijn en bekkeninstabiliteit verminderen en helpt je voorbereiden op de bevalling.

Osteopaat Osteoflow Osteopathie zwanger

Je zwangerschap zou een van de mooiste periodes uit je leven moeten zijn. Maar terwijl je baby groeit, verandert je lichaam volledig. Daar kun je veel hinder van ondervinden. Je hormoonhuishouding staat volledig op zijn kop, organen worden van hun plaats gedrukt en bloedvaten kunnen worden dichtgedrukt. Dit kan voor jou als aanstaande moeder heel vervelend zijn. Een osteopaat kan helpen om deze klachten te verminderen.

Het lichaam als één geheel

Een osteopaat ziet het lichaam als één geheel. Anders gezegd: alles in het lichaam staat met elkaar in verbinding en daardoor beïnvloed alles in het lichaam elkaar.

Tijdens het onderzoek ga ik opzoek naar de mogelijke oorzaak van je zwangerschapsklachten. Hierbij onderzoek ik welke weefsels de klachten veroorzaken. Soms zit deze oorzaak op een geheel andere plek dan waar de klachten zich openbaren.

Welke klachten kan de osteopaat verminderen?

  • Bekkenpijn
  • Bekkenbodem problemen
  • Blaas problemen / terugkerende ontsteking
  • Pijn aan het stuitje
  • Tintelingen in armen en benen
  • Rugklachten
  • Benauwdheid
  • Maagzuur
  • Problemen met het middenrif
  • Negatieve gevoelens door de veranderende hormoonhuishouding

Osteopathie kan je tevens helpen met de voorbereiding op de bevalling. Door de weg vrij te maken, zoals b.v. het bekken weer bewegelijk maken, kan ik ervoor zorgen dat de geboorte soepeler verloopt.

De behandeling

Met zachte technieken ga ik op zoek naar de oorzaak van je klachten en probeert deze weg te nemen. Tijdens het onderzoek/behandeling gebruik ik enkel mijn handen. Er worden geen apparaten of medicijnen gebruikt.

De technieken van een osteopaat zijn veilig voor jou en je kind!

  Digitale agenda
  Patiënt aan het woord

Ook ik heb een hele positieve ervaring met Kirsten! Na van alles te hebben geprobeerd ivm bekkeninstabiliteit heb ik na de behandeling van Kirsten aanzienlijk minder klachten en is de pijn van ondraagbaar naar nauwelijks aanwezig gegaan. De deskundigheid in combinatie met persoonlijke aandacht, empathie en warmte maken dat het een topper is.....

Posted by Saskia de Wilde on dinsdag 24 november 2015
                 
                  Kirsten Tamminga-Hollmann                      Hoogland                      Tel. 06 83892940                       NL17 INGB 0006 5202 48  
 Osteopaat D.O.-M.R.O.       info@osteoflow.nl    AGB code praktijk: 90-55846  
   Lid NRO & NVO    Leusden   www.osteoflow.nl    AGB code persoonlijk: 90-047256  

Copyright 2019 Osteoflow